Pissarres virtuals per les classes telemàtiques

Si treballem amb els nostres alumnes en un entorn de Google Suite de forma telemàtica, de vegades el Google Meet queda curt per tal de compartir i editar continguts digitals. És per això que hi ha recursos, com les pissarres virtuals, que complementen i enriqueixen l’activitat docent.

N’hi ha moltes, personalment, per treballar amb Google Meet recomanaré 2 que aporten utilitats diferents i deixaré algunes més al final per si les voleu provar:

1-GOOGLE JAMBOARD

És una pissarra interactiva integrada en Google Suite, per tant la trobem tirant avall en les eines que ens ofereix aquesta plataforma.

Permet escriure text en notes de colors (com si fos un suro digital)

Permet inserir imatges i formes en un fons blanc, fons amb una imatge o d’un color determinat.

Té un punter làser per anar fent indicacions.

Pots fer diferents Marcs (“Jambs”), consecutius, com si fossin diapositives d’una presentació.

Quan dibuixem formes o lletres pots activar el reconeixedor de formes i lletres i les sobreescriu.

EL MILLOR: És una pissarra que es pot compartir per editar-la de manera simultània (igual que els documents, presentacions, fulls de càlcul… de Google Suite).

NO ES POT FER: No es poden inserir documents de Google, presentacions o PDF’s per escriure a sobre (amb l’aplicació per a dispositius mòvios sî)

RECOMANACIÓ: És molt fàcil i intuïtiva, però si voleu fer un petit curs de 10 mini-vídeos, aquí teniu: CURS DE GOOGLE JAMBOARD EN 10 MINI VÍDEOS

_____________________


2-WEB PAINT PARA GOOGLE CHROME

Extensió de Google Chorme que instal.lem i ja ens surt la icona d’aplicació a la part superior dreta.

Permet inserir sobre la pàgina web oberta text, formes, imatges amb paleta de colors diferents.

EL MILLOR: a diferència de l’anterior, ens permet editar sobre qualsevol document i pàgina web que obrim des del navegador, la qual cosa la converteix en una eina molt útil per fer explicacions i correccions sobre els documents de feines que estan treballant els alumnes.

NO ES POT FER: No és una pissarra col.laborativa, només la pot editar la persona que ha obert la pàgina web en el seu navegador.

RECOMANACIÓ: instal.lar l’extensió i fer clic a la icona per editar qualsevol web, és tant fàcil i intuitiu que no cal mirar-se cap tutorial.

_____________________


3-ALTRES PISSARRAS DIGITALS 

CANVAS (Tamé molt recomanable)

Pissarra del navegador Chorme. Funciona per capes, com el Photoshop, i pots crear text, formes, colors, imatges des d’un fons blanc o des d’una imatge inserida.

Permet editar sobre una pàgina web amb formes, text, imatges subratllador

SUPER INTERESSANT: Si obres el pdf, document o full de càlcul d’una classe telemàtica, pots editar a sobre i crear capes sobre el document per fer explicacions, correccions, etc.

ALTRES  (Per si voleu investigar)

-https://whiteboard.fi/

Classroom Screen

Notability

Kami (extensión para Chrome)

Un pensament sobre “Pissarres virtuals per les classes telemàtiques

Deixa un comentari